Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012


Το Κατηχητικό Σχολείο του χωριού μας γιόρτασε και φέτος την Γέννηση του Χριστού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Λεόντιος Πετρίδης, ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος καθώς επίσης και πολλοί ενορίτες και όχι μόνον.
Τα παιδιά έπαιξαν μικρά σκετσάκια, μίλησαν για το Θείο Βρέφος, για τον πραγματικό Άγιο Βασίλειο καθώς και για την Ορθόδοξη παράδοση της πίτας του Μεγάλου Βασιλείου, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι μεγάλοι έγιναν ένα με τα παιδιά και τραγούδησαν τα κάλαντα μαζί τους, με πολύ συγκίνηση και πολύ ζεστασιά και αγάπη.
Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά και ένα μικρό κέρασμα για μικρούς και μεγάλους.
Τα δώρα ήταν προσφορά του κ. Κώστα Σταυρόπουλου, του κ. Κωνσταντίνου Δημόπουλου και της συζύγου του Βίκης, του κ. Αποστόλη Μπλατσιώρη και του κ. Μουντάκη.








Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών π. Καλλίνικος, πνευματικός των παιδιών, μετά το πέρας της γιορτής αφού συνεχάρη τα παιδιά μίλησε για την αγάπη που όλοι έχουμε ανάγκη σήμερα για να μην νιώθουμε μοναξιά και θλίψη και ιδιαίτερα τώρα στις γιορτές. 

Ο κύριος Κώστας Σταυρόπουλος μοιράζει δώρα στα παιδιά.

Ο π. Λεόντιος Πετρίδης

Ο Εφημέριός μας π. Θεοφανής Γκοτσόπουλος

Οι  κυρίες του χωριού φρόντισαν για τα κεράσματα των καλεσμένων.




Σας ευχόμαστε το νέο έτος ΑΓΑΠΗ - ΥΓΕΙΑ - ΕΥΤΥΧΙΑ.
Ας έρθουμε όλοι πιο κοντά το νέο χρόνο. Ας δείξουμε περισσότερο αγάπη στο διπλανό μας γιατί μόνο όταν είμαστε ένα ξεπερνάμε τις δυσκολίες, τις πίκρες και τις στεναχώριες. Η Αγάπη μόνο φέρνει γαλήνη και ξεπερνά κάθε δυσκολία. Πρέπει να μάθουμε να συγχωρούμε και να αγαπάμε, να δουλεύουμε όλοι μαζί για το κοινό καλό γιατί μόνο έτσι έρχεται η πρόοδος. Οι μεγάλύτεροι να γίνουν παράδειγμα για τους νεότερους και οι μικρότεροι να δείξουν κατανόηση στους μεγαλύτερους. Απλά πράγματα που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Ας προσπαθήσουμε όλοι, το 2013 να αναγεννήσουμε την ψυχή μας μέσα από την Αγάπη.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια Πολλά !!!!
    Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά για την άψογη διοργάνωση της γιορτής .
    Εγώ θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω πέρα απ΄όλους που συμμετείχαν και ήταν υπεύθυνη για την διεξαγωγή της γιορτής έναν ξεχωριστό ανθρωπο την πρεσβυτέρα του χωριού μας κ.Νικολίτσα που χάρη στην επιμονή, αντοχή, κουράγιο, αποφασιστικότητά της τελούνται τέτοιες εκδηλώσεις. Είναι πολύ ωραία τα λόγια που λέμε κατά καιρούς, να κάνουμε αυτό να κάνουμε εκείνο και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα . Η κ. Νικολίτσα τολμά και πράττει γνωρίζοντας ότι θα δεχθεί και την κάθε είδους κρητική δεν απογοητεύεται και προχωρά. Κατάφερε να δώσει μια εορταστική ατμόσφαιρα στο χωριό μας ,να ευαισθητοποιήσει και να ανάψει την φλόγα σε αρκετούς που έχουν την θέληση να προσφέρουν. Πολύ σοφό αυτό που ειπώθηκε ότι τα απλά πράγματα είναι αυτά που κάνουν την ζωή μας καλύτερη.
    Ευελπιστώ να υπάρχει συνέχεια και να επαναλαμβάνονται τέτοιες εκδηλώσεις ,οι μέρες μας απαιτούν περίσσευμα αγάπης , δημιουργική επαφή ανθρώπων και περισσότερη βοήθεια για τον διπλανό μας που έχει πραγματικά την ανάγκη μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή