Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Η Χάρις του Αγίου Ανδρέα ήλθε στο χωριο μας από την Ιερά Μονή Ταξιαρχων


Με μεγάλη λαμπρότητα, συγκίνηση και χαρά έγινε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ανδρέου που φυλάσσεται στην παλαίφατο και αυτοκρατορική Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αιγίου.

Το Ιερό λείψανο μετέφερε ο Αρχιμανδρίτης και αδελφός της ως άνω Ιεράς Μονής π. Λεόντιος Πετρίδης μετά του Οικονόμου π. Πέτρου Κορδοτού εφημερίου της Αγίας Μαρίνης Μυρτιάς.

Το κατηχητικό μας σύσσωμο αγόρια και κορίτσια πρόστρεξαν να τιμήσουν τον Άγιο Ανδρέα και να σηκώσουν εξαπτέρυγα και λάβαρα προς δόξα και τιμή Του.
Συγκινημένοι και με ιδιαίτερη ευλάβεια πρόστρεξαν να λάβουν την Χάρη του Αγίου, οι ενορίτες αλλά και πολλοί  προσκυνητές από την περιφέρεια Ακράτας.

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο «Ευρίκαμεν τον Μεσσία» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους μας οι οποίοι συνεχώς «ψάχνονται» και στο τέλος καταλήγουν στο κλείσιμο στον εαυτό τους βρίσκοντας διέξοδο στα videogames.

Ο εφημέριος μας π. Θεοφάνης ευχαρίστησε θερμά τον Καθηγούμενο π. Καλλίνικο, αφού για πρώτη φορά βγήκε το Ιερό Λείψανο από την Μονή για προσκύνημα, καθώς επίσης και όλους τους ιερείς που πήραν μέρος, τις κυρίες που επιμελήθηκαν τον στολισμό του ναού, τους επιτρόπους και όλους όσους προσφέρονται συνεχώς ανιδιοτελώς και με φόβο Θεού να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της ενορίας.

Να είμαστε καλά και του χρόνου με υγεία.
Χρόνια πολλά στους απανταχού Βαλκουβινιώτες.

~~~~~~~~~~~~


Ακολουθούν κάποια φωτογραφικά στιγμιότυπα. Αν θέλετε να στείλετε Ευχές στο mail μας valkouvina@gmail.com

ΟΙ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ






ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ 


ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ
















 ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ 








Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

********************

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου