Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΜΠΕΛΟΥ


ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2014


              Στις 17 Αυγούστου του 2014 πραγματοποιήθηκε στην Άμπελο εκδήλωση από το κατηχητικό σχολείο της Ενορίας μας υπό την επιμέλεια του εφημέριού μας π. Θεοφάνη Γκοτσόπουλο.  Η εκδήλωση έγινε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.
Τα παιδιά του κατηχητικού παρουσίασαν δυο θεατρικά μονόπρακτα με θέματα τον βίο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και για την Αργία της Κυριακής. 
            Στην εκδήλωσή μας παρευρέθηκαν ο Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ακράτας π. Παναγιώτης Δεληγιάννης , ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγείρας π. Χαράλαμπος Καρούζος , ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Μεντζελίδης εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Κραθίου και ο Οικονόμος π. Πέτρος Κορδοτός του Ιερού Ναού Αγ. Μαρίνας Μυρτιάς Αιγίου, ο τ. Αντιδήμαρχος Ακράτας κ. Βασίλης Ανδρουτσόπουλος , οι ενορίτες καθώς και πλήθος κόσμου από τις όμορες ενορίες.
            Η εκδήλωση άρχισε με τον Εθνικό Ύμνο και στην συνέχεια ακολούθησε η αφήγηση για τον βίο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού από την υπογράφων.
Το πρώτο θεατρικό που παρουσίασαν τα παιδιά αφορούσε τον Άγιο των Σκλάβων Κοσμά τον Αιτωλό και τις διδαχές αυτού. Τον οποίο ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος. Επίσης συμμετείχαν οι Τσάλαφος Δημήτρης, Τσάλαφος Παναγιώτης, ο Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος , ο Θεόδωρος Πλιατσικούρας, ο Γεώργιος Σταυρόπουλος, η Μαριλένα Ρόγκα , Αλέξανδρος Μανωλόπουλος.
            Ακολούθησε ομιλία με θέμα την κατάργηση της αργίας της  Κυριακής και έπειτα η Θεοδώρα Σταυροπούλου , ο Αλέξανδρος Μανωλόπουλος , ο Θεόδωρος Πλιατσικούρας και ο Παναγιώτης Πετσαλάρι ερμήνευσαν την Ανέζα , τον Σηφογιάννη, τον Αγά του Σούμπασι και τον ιερέα αντίστοιχα σε απόσπασμα του  έργου  του Ιωἀννη Κονδυλάκη «Το Κακό Συναπάντημα», με το οποίο όλοι οι παρευρισκόμενοι στην γιορτή γέλασαν, χειροκρότησαν τα παιδιά και προβληματίστηκαν.
Στην συνέχεια ακολούθησε χορευτικό από τα κορίτσια του κατηχητικού Γιωργία Παπαδιαμαντοπούλου , Αλεξάνδρα Σαλίαϊ , Μαρια-Ελένη Μπάλτα , Ιωάννα Πετσαλάρι,  Θεοδώρα Σταυροπούλου και η  Μαριλένα Ρόγκα.
            Και την γιορτή έκλεισε ο πατήρ Καλλίνικος του οποίου ζητήθηκε να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό. Ως πνευματικός πατέρας των παιδιών τα συνεχάρει για την σπουδαία δουλειά που έκαναν, καθώς επίσης αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Κοσμά αλλά και στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Τα λόγια του οποίου προβλημάτισαν και ταυτόχρονα ενθουσίασαν το κοινό.
            Δωρεάν εδέσματα και ποτά προσφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο καθώς και δώρα σε όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν την γιορτή. Ο DJ Πάνος ( Παναγιώτης Ντζελβές ) φρόντισε να ξεσηκώσει το πλήθος να χορέψει στους ρυθμούς της παραδοσιακής μουσικής ( Μάκης Τσίκος , Γιάννης Καψάλης …. Χαμοοοοοςςς !!!! )    
            Αξίζει να αναφερθούμε και στους συντελεστές της γιορτής οι οποίοι είναι : ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος ( εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Αμπέλου ) , οι Γιάννης Σταυρόπουλος, ο Βασίλης Δημόπουλος, ο Γεώργιος Νιαράκης , ο Βασίλης Σερεντέλος οι οποίοι βοήθησαν στο στήσιμο της γιορτής. Επίσης , άξιες συγχαρητηρίων είναι οι κυρίες της ενορίας οι οποίες πρόθυμα συνεργάστηκαν για την εξυπηρέτηση του κόσμου. ( Μαρία Σταυροπούλου, Αγγελική Ρομπόκου, Βίκυ Καλαντζή, Μαρία Γιαννοπούλου, Ελένη Λυμπεροπούλου, Δήμητρα Γουμπούρου,  Αναστασία Θεοχαροπούλου, Λία Ρουσιά, Παναγιώτα Σταυροπουλου).
            Η προσφορά του Θάνου Σταυρόπουλου στην ηχητική κάλυψη της γιορτής ήταν εις μνήμη του πατρός του Γεωργίου και ακόμα η  βιντεοφωτογραφική κάλυψη από τον Χρήστο Γ. Σταυρόπουλο.
            Τέλος οι επίτροποι  της ενορίας συνέβαλαν και αυτοί στον όλο συντονισμό της γιορτής.

Συγχαρητήρια σε όλους!!!!

Το κείμενο επιμελήθηκε η Άννα Π. Σταυροπούλου


Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΓΚΟΥΣΙΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ "Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ" 



Αφήγηση από την Άννα Σταυροπούλου


ΘΕΑΤΡΙΚΟ " ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΆΝΤΗΜΑ"









Dj PANOS





















π. Καλλίνικος Πουλής πνευματικός πατέρας των κατηχητόπουλων, απευθύνει χαιρετσμό








ο π. Θεοφάνης μοιράζει δώρα σε όλα τα παιδιά


Από αριστερά ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος και ο Χρήστος Σταυρόπουλος

Γιάννης Σταυρόπουλος - Dj Panos






















Από αριστερά Ελένη Λυμπεροπούλου, Μαρία Γιαννοπούλου,
 Δήμητρα Γουμπούρου, Βίκυ Καλαντζή

Η Μαρία Σταυροπούλου επί το έργο

Τα φαγητά τελείωσαν........
















........και του χρόνου !!!!!!

μαζεύουμε τώρα....

Ο Γιάννάκης και τα άλλα παιδιά .....

αφιερωμένο.... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου