Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΩΤΣΕΛΑ


Ο εφημέριός μας π. Θεοφάνης, βρέθηκε στην Κέρκυρα προσκεκλημένος από τον πνευματικό του αδελφό Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Βασιλειάδη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σαρόκου, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του ως άνω ναού.  Ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος ΚΩΤΣΕΛΑ είναι αφιερωμένος στο πρώτο θαύμα που τέλεσε ο Άγιος στο νησί. Έδωσε το φως στον τυφλό Θεόδωρο.  

Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014, παραμονή της ανάμνησης του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος της οματώσεως του τυφλού ΘΕΟΔΩΡΟΥ, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Σπυρίδωνος από τον ομώνυμο ναό στην περιοχή του Κωτσέλα. 

Πλήθος πιστών ακολούθησαν την λιτανεία με την συμμετοχή πολλών Ιερέων, της Φιλαρμονικής , της χορωδίας του ναού,  τμημάτων του Ερυθρού Σταυρού και του Λυκείου Ελληνίδων.

Προεξάρχων της λιτανείας και της Θείας Λειτουργίας κατά την κυριώνυμο ημέρα, ήταν ο Παν/τατος Αρχιμ. π.Καλλίνικος Πουλής Κερκυραίος στην καταγωγή  και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών. 


Ο π. Θεοφάνης έδειξε πολύ ενθουσιασμένος και συγκινημένος ταυτόχρονα από την κατάνυξη των πιστών Κερκυραίων καθώς και από την αβραμιαία φιλοξενία του π. Δημητρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ










ο π. Θεοφάνης αριστερά 




Ο Πανοσ/τος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής -προεξάρχων της λιτανείας 
Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Κωτσέλα π. Δημήτριος Βασιλειάδης













Θεία Λειτουργία Θαύμα Αγίου Σπυρίδωνος Κωτσέλα Κέρκυρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου