Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πανηγυρίσαμε και φέτος την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο όμορφο χωριό μας.  Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ιερείς της ευρύτερης περιοχής,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ακράτας κος Παναγιωτόπουλος και κος  Γιαννούλης, ο Πρόεδρος κος Κωνσταντίνος Δημόπουλος, το Διοικητικό Συμβούλιο Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου και πλήθος κόσμου.

 Ιδιαίτερη λαμπρότητα στην εορτή, έδωσε η παρουσία του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και  Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου ο οποίος και χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία, την κυριώνυμο ημέρα. 

Στον πανηγυρικό Εσπερινό μετά την αρτοκλασία ακολούθησε ιερή Λιτάνευση της ανθοστόλιστης Εικόνας στο χωριό με την συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων ιερέων αλλά και πιστών.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον οικείο Μητροπολίτη κ.κ. Αμβρόσιο ο οποίος και ευχαρίστησε τον εφημέριο, τους ιεροψάλτες, τους επιτρόπους  και όλους τους ενορίτες για την τόσο κατανυκτική πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας π. Καλλίνικος Πουλής, ο οποίος και εστίασε στο γεγονός ότι ο Άγιος Κωνσταντίνος ήταν ο Πολιτικός ο οποίος υπερασπίστηκε τον Χριστιανισμό την εποχή μάλιστα που οι χριστιανοί αποτελούσαν μειοψηφία. Είπε χαρακτηρηστικά: " Ο Μέγας Κωνσταντίνος υποστήριξε την Εκκλησία. Σήμερα, από τους Πολιτικούς, η Εκκλησία διαπομπεύεται και βλασφημείται, και βλασφημείται το Άγιο όνομα του Ιησού Χριστού.  Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Εκκλησία και χωρίς την υποστήριξη της Πολιτείας, θα ζήσει και θα συνεχίσει το λυτρωτικό Της έργο.  Να γνωρίζουμε επίσης ότι η Εκκλησία είναι και για τον Λαό αλλά και για τους Άρχοντες και ο Ιησούς Χριστός ανάλογα δίδει την ανταμοιβή στους ανθρώπους".

Το ιερό αναλόγιο επάνδρωσαν ο κ. Αριστείδης Μπουχάγερ (Πρωτοψάλτης - Πάτρα) ο κος Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, ο κος Χρήστος Λυμπερόπουλος καθώς και νέοι ιεροψάλτες της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κος Σπύρος Οικονομόπουλος και κος Σάββας Ζαφειρόπουλος.
   

Η ανθοστόλιστη Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην είσοδο του  Ι.Ν.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ

ΑΡΤΟΚΛΑΣΊΑ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ



ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ





ΕΛΕΥΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ.κ. Αμβροσίου

ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ








Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ, ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ, ΟΙ ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΗΜΩΝ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου