Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ!

Το Σάββατο 12/1/2013, σε μια πολύ ωραία γιορτινή ατμόσφαιρα, τα παιδιά του κατηχητικού μας έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα!
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εκτός από τις πνευματικές αναζητήσεις τους και τις πολύπλευρες δραστηριότητες που παρουσιάζουν μέσα από τις κατηχητικές τους συναντήσεις, συγκεντρώθηκαν για να διασκεδάσουν και να απολαύσουν όλα μαζί ένα γιορτινό τραπέζι. 
Ο υπεύθυνος του κατηχητικού π. Θεοφάνης αφού ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά να έχουν μια καλή και ευλογημένη εν Χριστώ χρονιά έκοψε την πίτα και έπειτα μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά. 
Όλα αυτά βέβαια γίνονται χάρη στη συμβολή όλων των ενοριτών και όχι μόνο που προσφέρουν για τα παιδιά ότι καλύτερο μπορούν.  
Το κατηχητικό αποτελεί πηγή ζωντάνιας και δημιουργικότητας για το χωριό και φυσικά βοηθάει εκτός από τα παιδιά μας που αναζητούν την αγάπη και την στοργή της εκκλησίας μας, βοηθά και τους ενορίτες να χαρούν μαζί με τα παιδιά σε κάθε είδους εκδήλωση που διοργανώνεται. 


Ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά για τα παιδιά και για όλους όσους συμμετέχουν στην υποστήριξη του κατηχητικού σχολείου της ενορίας μας!!!



Το ημερολόγιο του κατηχητικού είναι ένα μικρό λεύκωμα φωτογραφιών από την παλιά Βαλκουβίνα. (Εξώφυλλο - ο αείμνηστος π. Ανδρέας )


6 σχόλια:

  1. Και του χρόνου,με υγεία!!!Καλή χρονιά σε όλους τους συγχωριανούς!!!!Το εξώφυλλο του ημερολογίου με συγκίνησε πολύ...καθώς ο π. Ανδρέας ήταν παππούς μου!!!!

    Να είστε καλά,

    Νίκη Αρμπουνιώτη (ή Νενέ όπως με φώναζαν στο χωριό όταν ήμουν μικρή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κα Νίκη, χαιρόμαστε που είστε και εσείς φίλη της σελίδας μας. Ο αείμνηστος παππούς σας είναι και σε μια άλλη φώτο στην τελευταία σελίδα ο οποίος είναι πάνω στην σκάλα και μαζεύει ελιές!!!
      Ας έχουμε όλοι την ευχή του!

      Διαγραφή
    2. Σύντομα θα έχω το ημερολόγιο στα χέρια μου και θα δω αυτή τη φωτογραφία του παππού μου που λέτε και τις υπόλοιπες από την παλιά Βαλκουβίνα!!!!
      Μπράβο για την πρωτοβουλία σας για την σελίδα!!!Επίσης συγχαρητήρια στον πάτερ που μαθαίνω οτι κάνει πολύ ωραία πράγματα!!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Νίκη, σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Όταν με το καλό λάβεις το ημερολόγιο θα θέλαμε να μας πεις τις εντυπώσεις σου. Επίσης αν σου βρίσκονται παλιές φωτογραφίες από το χωριό και τον παππού θα ήταν ωραίο να τις δημοσιεύσουμε. Τι λες;
      (Αλήθεια πες μας, είσαι εγγονή του π. Αντρέα από κόρη του ή από γιο; αναρωτιούνται στο χωριό ποια είσαι και που ζεις :-).
      μπορείς να μας στείλεις πληροφ. στο valkouvina@gmail.com

      Διαγραφή
  2. Και του χρόνου τέτοιες πρωτοβουλίες να πρωτοστατούν στο Χωριό μας !!! Το κατηχητικό της ενορίας μας είναι κυριολεκτικά μια πηγή ζωντάνιας για τον τόπο μας . Τα παιδιά αυτά με την σωστή καθοδήγηση του πάτερ Θεοφάνη και της πρεσβυτέρας Νικολίτσας θα γίνουν άξιοι και ενεργεί πολίτες του χωριού μας με οράματα και καινούργιες ιδέες. Εύχομαι ο θεός να σας έχει καλά και να σας δίνει δύναμη !!!!
    Η απορία μου είναι μία ....ποιός έτυχε το φλουρί της πίτας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Χρήστο,σχετικά με το ποιος έτυχε το φλουρί το "ρεπορτάζ" λέει ότι το κέρδισε ο Κωνσταντίνος ο Δημόπουλος. Στην προτελευταία φώτο ο π. Θεοφάνης του δίνει το δώρο του.


    ΑπάντησηΔιαγραφή